Waarom anders kijken loont

Serendipiteit: terwijl je intens op zoek bent naar een oplossing voor iets, vind je onverwacht een oplossing voor iets anders. Dat dit kan leiden tot geniale ontdekkingen, is bekend. Voorbeelden zijn de ontdekking van penicilline en Röntgenstraling, maar ook een inmiddels alledaagse handigheid als de gele post-it. Wat van belang is, is dat de ontdekker  de alertheid heeft om zo’n onverwachte ontdekking te zien. Dit vergt een vorm van intelligentie, maar meer nog: een bewuste, open mind. Een nuchtere kijk op het leven is essentieel voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Maar: “wie altijd met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver”. Hier wilde ik graag deze eerste blog op Immunowell over schrijven, omdat dit de grondgedachte is van waaruit Immunowell is ontstaan.

Ten eerste is het de manier waarop ik zelf in het leven sta en ben gaan geloven in de kracht van dit project. Durf ik verder te kijken dan mijn rationele, natuurkundige achtergrond en me onder te dompelen in zienswijzen die niet altijd zijn ‘bewezen’, maar die soms een opmerkelijke invloed (b)lijken te hebben in mijn leven. Durf ik mijn hart als kompas te nemen en durf ik te vertrouwen op wat het leven me aanreikt als ik deze weg volg?

Ten tweede is Immunowell bedoeld voor mensen, die serendipiteit actief een kans willen geven in hun leven. Zij zijn op zoek naar diepgang en oplossingen in hun eigen gebied, en staan open voor inzichten uit andere gebieden. Hiermee verrijken zij hun kennis. Zij vergroten de kans op serendipiteit en gunnen zichzelf het plezier van het delen van inzichten.

Ik hoop dat er veel van deze mensen zijn en dat zij zich aan willen sluiten bij de Immunowell community en de bijeenkomsten.

Comments are closed