Waarom meerdere invalshoeken

Vanuit de wetenschap weten we al veel over het immuunsysteem, tot in een hoge mate van detail. Tegelijk zijn er fundamentele vragen waar nog geen antwoord op is te geven, bijvoorbeeld: Hoe werkt het immuunsysteem in de hersenen en hoe beïnvloeden we dit? Waardoor ontstaat bloedvergiftiging en waarom kunnen we dit bij de een wel en bij de ander niet verhelpen? Waardoor ontstaan auto-immuunreacties? Etc.

Onze visie is dat een complex onderwerp zoals het immuunsysteem beter begrepen kan worden wanneer je er van verschillende kanten naar kijkt. En dat een bredere blik als inspiratie kan dienen om antwoorden te vinden op fundamentele immunologische vragen. Daarom willen we mensen betrekken vanuit meerdere invalshoeken:

  • Immunologen die expert zijn op hun eigen gebied en zich willen laten inspireren door andere zienswijzen en andere wetenschappelijke gebieden;
  • Wetenschappers uit andere vakgebieden en medische specialismen, die van daaruit willen meedenken over wetenschappelijke vraagstukken rond het immuunsysteem;
  • Patiënten (“Ervaringsdeskundigen”) die mee willen denken met de wetenschap vanuit hun eigen ervaring;
  • Mensen die kennis hebben van holistische geneeswijzen en die vanuit hun zienswijze willen meedenken over wetenschappelijke vraagstukken rond het immuunsysteem.

Comments are closed