Immunowell Human Science Lab

Je immuunsysteem heeft een groot effect op je gezondheid. Een fit immuunsysteem zorgt ervoor dat infecties worden voorkomen, of dat je er snel van herstelt. Een fit immuunsysteem betekent ook dat je geen last hebt van Chronic Immune Disorders zoals Reuma, Allergie, Diabetes, MS, Alzheimer’s, MS en zeldzame ziekten en het helpt bij het voorkomen en herstellen van kanker. Een fit immuunsysteem leidt tot een betere kwaliteit van leven en tot een gezonder leven. Iedereen zou dan ook de tools in handen moeten hebben om de fitheid van zijn of haar immuunsysteem te verbeteren.

Maar wat is eigenlijk een fit immuunsysteem? En hoe maak je het immuunsysteem fit? Waar wordt dit door beïnvloed? We weten het niet. Om deze vragen te beantwoorden, ontwikkelt Immunowell een Human Science Lab. In het Immunowell Human Science Lab wordt het functioneren van het immuunsysteem bij (gezonde en zieke) mensen intensief gevolgd en gerelateerd aan hun dagelijkse levensstijl, hun sociale en fysieke omgeving en hun individuele persoonlijkheid. Hun “Immune Fitness” willen we meetbaar maken en erachter komen welke factoren erop van essentiële invloed zijn. Zodat straks iedereen zijn of haar immuunsysteem fitter kan maken en gezond oud kan worden.

Wat houdt het Immunowell Human Science Lab in

Een grote groep mensen wordt gedurende langere tijd gevolgd. We meten en verzamelen alles waarvan we vermoeden of al weten dat het van invloed is op iemands “immune fitness”. Dit doen we periodiek en ad hoc, wanneer iemand bijvoorbeeld ziek is wordt een extra meting gedaan.

immunowell-human-science-lab-incl-metingenHuman Science Lab en ImmunoWeb

ImmunoWeb is onlosmakelijk verbonden met het Human Science Lab. Alle mensen die in dit Human Science Lab gaan deelnemen zullen dan ook hun ervaringsverhalen invoeren. Samen met artsen en wetenschappers analyseren zij hun verhalen en verzamelde data. Daarnaast worden er via ImmunoWeb ook verhalen verzameld en geanalyseerd van mensen die niet meedoen aan het Human Science Lab, bijvoorbeeld succesverhalen van mensen die hun kwaliteit van leven hebben verbeterd. De verhalen van deze mensen kunnen leiden tot nieuwe ideeën om verder te onderzoeken in het Human Science Lab.

human-science-lab-en-immunoweb-verbondenBestaat het Immunowell Human Science Lab al?

Nee, het bestaat nog niet. Om grote groepen mensen te kunnen meten en bevragen, is heel veel geld nodig. Bovendien zijn de wetenschappelijke wiskundige methodes om vervolgens alle verzamelde data goed te kunnen analyseren, relatief nieuw en moeten nog worden getest op het soort data dat hier wordt verzameld. Daarom heeft Immunowell een proeftuin / pilot van het Human Science Lab voor ogen. Lees er hier meer over.

Meer achtergrond bij het onderzoek

Brede blik op gezondheid
Response Patterns
Methode
Vooronderzoek studenten
Positionering onderzoek

 

Comments are closed